Artikler om barn og helse

For lenge siden 0 comments

Her har jeg samlet en del utklipp fra Aftenbladets spalte som de kaller: "For lenge siden."

 

Sykdom var en del av hverdagen, og barnesykdommene spredte seg fort. Juletrefester var det nok ikke alle barn som fikk gå på, men i 1908 ble de totalt forbudt på grunn av skarlagensfeber. Det var mange barn som døde av den sykdommen, det kan en se i kirkebøkene.  

 

 

     I 1930-årene var det harde tider for mange, og julen kunne være tung for de arbeidsledige. Det var nok ikke mangen kronene de fikk som trengte hjelp.

 

     

            Selv så sent som i slutten av 1950tallet var det store epidemier av barnesykdommer. Meslinger herjet, så barna måtte holde seg hjemme fra skole og julesamlinger.

 

De godt voksne husker nok at vi som barn måtte inn når kirkelokkene ringt. Jeg tror ikke at det ble gjort lenger enn prøveperioden. Barna protesterte og ikke alle foreldrene var enigie i at andre skulle bestemme hva tid barna måtte komme inn. Ikke ble det sagt hvilke aldersgrupper det gjaldt, så her var det rom for skjønn. Mange ville ikke inn for de ventet på at politiet skulle komme å jage de hjem. Lurer på om politet i dag ville hatt resurser til slikt arbeid.