7. klasse 1934-36 Johannes skole

7. klasse 1934-36 Johannes skole

Liddy Risa f. 1921

0

Jenteklasse fra Johannes skole, 1934-36. Snart er skolegangen slutt og da var det vanlig at det ble tatt et felles bilde. Dette er fra 7. klasse. Turid Torkildsen har lagt ut bildet på face book og jeg har fått tillatelse til å legge det ut her. “Mor sitter i første rekke helt til venstre og er kanskje den eneste gjenlevende av alle disse jentene, mor er nå 99 år og hennes pikenavn var Liddy Risa.”(2020)

Bildet kan inneholde: 25 personer, utendørs

Det er flere som har kommentert bildet :

Mor bodde hele sin barndom nær Pedersgaten, hun bodde i Spilderhauggaten, så Pedersgaten var en del av hennes barndom.Etter at hun giftet seg og flyttet litt nærmere Johannesparken var også Pedersgaten den viktigste gaten hvor en kunne få kjøpt alt, og det har også satt sitt merke på meg (45 modell) her kunne vi få det meste vi trengte i hverdagen “Those were the days”
Geir Sigve Stangeland Litt usikker men i første rekke nr 3 fra høyre minner om min tante Henny Olsen gift Nygård.

Bodhild Marion Berntsen Geir Sigve Stangeland.  Det kan være tante Henny. Men VAR det ikke likt min mor Olga i den prikkete kjolen bak til høyre i den prikkete kjolen?

Bodhild Marion Berntsen Hun som sitter til høyre med den prikkete kjolen,tror jeg er min mor. Hun var født i 1922.
Kåre Gerhard Sem Der sitter min kjære tante Grete, født Eielsen, nr. 2 fra venstre i andre rekke.
Inger-Sissel Arnesen Sørbø Kåre Gerhard Sem. Min kjære mor. Kjekt at du så det Kåre. Jeg var ikke helt sikker.
Klasseliste over 7. klasse jenter 1934-35. Her får en pikenes navn, fødselsdato, farens navn, stilling og adresse. Den delen som inneholder fravær, karakterer og personlige forhold som sykdom etc. tok jeg ikke bilder av. Det var ikke mindre enn 34 elever i klassen. Jeg fotograferte mange lister år for år for å finne de som bodde i Pedersgata. Listene finnes i Byarkivet i Arkivenes hus på Ullandhaug. De ligger ikke på nett.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.