jul

 

Førjulskos med Lisas nisser og troll.

3.   desember.

Lillesøster og Rampegutt satt ved bekken og hørte på suset. Tror du det er Nøkken vi hører, lurte Lillesøster. Men Rampegutt tenkte på noe annet. Jeg vil Rafte! – Du får ikke lov, det er farlig. Rampegutt lurte seg hjem og fant trauet Lisa hadde laget og satte utfor i bekkestrykene.

 

 

 

2. Desember.

 

Lillesøster og Rampegutt har tatt seg en tur på biblioteket.

Her var det kjekt, Rampegutt ble helt oppslukt av alle bøkene om biler og fly, for ikke å snakke om tegnebøker. Lillesøster fant mange koselige bøker og begynte å lese. «Pusegutten er en drittsekk», den boka syntes hun var morsom, det er om en katt som gjorde akkurat som han ville. Lillesøster syntes han minnet om tantes katt som heter Sokrates.

De ble så ivrige at de glemte å gå hjem, så Lisa måtte hente de da biblå skulle stenge. Etterpå koste de seg med boka om Mamma Mø og Kråka.

 

 

 

 

 

 

7. Desember

 

         De voksne nissene har det travelt før jul. Konene skal bake, vaske klær og mye annet. N år det er mye å gjøre samler de seg og hjelper hverandre. Nisseungene liker det. Da koser de seg med spill og leker mens de voksne holder på med sitt.

Ute blåste det og var kaldt, da var det fint med varme på peisen og Ludo, puslespill og gjetteleker syntes ungene. «En ku, en kalv, en hel en halv, hvor mange ben her De?» spurte Lillesøster. Nei det visste ingen. Vet du??

 

Vi må ha skikkelig god ost til jul, sa Nissemor. Så kom alle konene sammen og mens røre i ystekaret koste de seg med kaffe og noe godt å bite i. Det ble god ost kan dere tro. Hele muse- familien kom og smakte på osten. De vet hvordan god ost skal være. Og de gledet seg til jul.

 

Ha en flott dag.

Hilsen Rampegutt og Lillesøster.

Om kvelden så leste gamle tante eventyr for alle nisseungene i nabolaget.

 

 

 

 

 

 

 

Ha en fin dag.

Hilsen Lillesøster og Rampegutt.